background
logotype
image1 image2 image3
        Op 18 maart ontvingen we onderstaande richtlijnen en adviezen van de KonVIB.

Beste imker,

De maatregelen opgelegd door de federale regering aangaande de indijking van de corona crisis volgen mekaar zeer snel op. Vanaf vandaag 18-03-2020 om 12h00 zijn bijkomende maatregelen van kracht. Deze behelzen onder andere een verbod op samenscholing en een verbod op niet noodzakelijke verplaatsingen.
Gezien de tijd van het jaar en de fase waarin onze bijen zich bevinden, dienen we als imker echter werkzaamheden te verrichten aan onze kasten.
Staan de kasten bij u thuis, dan is er geen probleem. U kan in uw tuin of directe omgeving aan uw kasten werkzaamheden verrichten. Een gezinslid mag u helpen, ook één vriend of vriendin. Hou daarbij de nodige afstand (social distancing) in acht.
Natuurlijk is het verplaatsen van bijenkasten van bij u thuis naar andere standen in de gegeven omstandigheden ten zeerste af te raden.
Staan de kasten niet bij u thuis, maar op een ander adres, dan kan u individueel met één gezinslid of vriend/vriendin aan de kasten werken ter plaatse. Gebruik uw gezond verstand en indien u zich samen verplaatst (auto) hou u aan de social distancing regels (gebruik bvb mondmaskers, bewaar afstand, …).
Eenzelfde regeling kan u inroepen bij een oproep i.v.m. zwermen.
Als hobby imker kan het verplaatsen van kasten naar een bestuiving vanaf 12h00 deze middag naar ons inziens als een noodzakelijke verplaatsing voor beroepsdoeleinden gezien worden, op voorwaarde dat u samenwerkt met een beroepsmatige teler (fruitteler – landbouwer). Voor hem zijn het plaatsen van bijenkasten ter bestuiving van zijn teelten wel degelijk een economische (beroeps)activiteit.
Verplaatsing van en naar de bijenstand kan uitlopen op een wegcontrole. Leg aan de controlerende instanties uit dat u imker bent en uw bijen dient te verzorgen.
 
P. Duts,
 
 
 
Voorzitter.

 

Terug naar Overzicht

2022  Gentse Imkersvereniging  globbers joomla templates || Template Joomla 3.5

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten